Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tapas tál piquillo paprikával és articsókával – egyszerűen, mégis különlegesen

Tapas tál piquillo paprikával és articsókával – egyszerűen, mégis különlegesen
Nincs főzés, nincs sütés – csak megnyitod, tálalod, élvezed

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Articsóka előkészítése:
    A konzerv articsókaszívek már főzve és ízesítve érkeznek. Csak csepegtesd le, és vágd félbe vagy negyedbe.
     
  2. A piquillo paprikacsíkok tálalása:
    A sült fokhagymás piquillo paprika csíkokat le sem kell öblíteni – tedd őket egy tapas tányérra, hagyd a saját levükben, hiszen már ízesítve vannak fokhagymával.
     
  3. Spanyol paradicsomalap:
    Egy kis tálban vagy lapos tapas tálon kenj el 1-2 evőkanál főtt paradicsomszószt. Ez legyen a zöldségek alja – selymes, házias ízvilágot ad.

 

Tálalás:

Helyezd el az articsókát és a paprikacsíkokat a paradicsomszószban. Locsold meg pár csepp extra szűz olívaolajjal, szórj rá friss petrezselymet vagy oregánót.
 

Tálalási tipp:

Kínálj mellé ropogós bagettszeleteket vagy kézműves ropogós kenyeret – mártogatni is lehet a szaftot!
 

Borajánló:

Rioja Blanco (spanyol fehérbor) vagy egy hűtött Fino sherry fokozza az élményt – mindkettő remekül illik az articsókához és a piquillo paprikához.

Tartalomhoz tartozó címkék: tapas tapas hozzávalók

Kapcsolódó tartalmak