Leírás és Paraméterek
A Pointe de Penmarc’h francia halkonzerv-gyár, ami 1920 óta foglalkozik főleg szardínia, makréla és germon fehér tonhal konzerválásával. 2003-ban azért költöztették a gyártást Douarnenez-be, hogy a kifogott halakat frissen tudják elkészíteni. A receptek generációról generációra öröklődtek az itt dolgozó nőkön keresztül. A halkonzerveket, halkrémeket az alapítás óta a mai napig kizárólag kézzel készítik helyi prémium alapanyagokból. A feldolgozott halfajták kizárólag felelős halászatból származnak.
Halfajták | szardínia |
Származási ország | Franciaország |
Tálalás | melegen fogyasztandó |
Összetétel | szardínia, paradicsomdarabok 7%, köpült vaj 7%, repceolaj, napraforgóolaj, só, Provence-i fűszerek 0,2%, fokhagyma, bors, fűszernövények, kurkuma. |
100 grammonként | energiaérték 989 kJ/ 238 kcal; zsírok:18 g; ebből telített 8,9 g; szénhidrát 0 g; amelyből 0 g cukor; fehérje 19 g; só 1 g. |
Allergének | hal, tej. |
Tárolási javaslat | tárolja szobahőmérsékleten, száraz helyen. |
Tökéletes tálalás
Ezt a különleges szardíniakonzervet melegítve érdemes fogyasztani! A tökéletes ízélmény eléréséhez javasoljuk, hogy mielőtt megmelegítené a szardíniát, tegye a konzervet langyos vízbe, hogy a vajat cseppfolyós állagúvá tegye. Majd öntse a konzervdoboz tartalmát egy serpenyőbe és enyhe tűzön melegítse, hogy megőrizze a halhús lágy szerkezetét. Igazán ízletes fogást készíthetünk burgonya- vagy csicsókapürével, bab-, zeller-, karfiol- vagy egyéb zöldségkörettel. Fantasztikus ízélményeket és jó étvágyat kívánunk!
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!