Leírás és Paraméterek
A Le Grand Lejon a legnagyobb füstölt és pácolt haltermékekkel foglalkozó gyártó Bretagne északi részén, aki a régi hagyományok mentén készíti termékeit 1953 óta. Egyszerű, minőségi (MSC fenntartható halászatból) és egészséges összetevőkből („Clean Label” – tiszta címke), pálmaolaj, ízfokozó és mesterséges színezőanyagok nélkül készülnek termékeik. Céljuk, hogy a breton partok mentén fogható halakból, kagylókból készítsenek riletteket, dip-eket, tradicionális halleveseket. A közelmúltban bővítették termékkínálatukat algatermékekkel, amik szintén a breton partok mentén ökológiai gazdálkodásból származnak.
Állag szerint | rilette |
Halfajták | tenger gyümölcsei |
Összetétel | languszta 35%, hal 25%, tejszín, zöldcitrom-lé, Menton-i citrom konfit 4%, metélőhagyma, sárgarépa, snidling, rizsliszt, só, bors. |
100 grammonként | energiaérték 443 kJ/ 106 kcal; zsírok:6,3 g; ebből telített 4,2 g; szénhidrát 2,6 g; amelyből 1 g cukor; fehérje 9,6 g; só 1,4 g. |
Allergének | halak, tenger gyümölcsei, tej, szulfit. |
Tárolási javaslat | tárolja szobahőmérsékleten, száraz helyen. Felnyitás után hűtőszekrényben tartva 2-3 napig eltartható. |
Fogyasztható | a gyártástól számított 24 hónap. |
Tökéletes tálalás
A rilette-ket a legtöbb esetben reggelire vagy vacsorára eszik fő étkezésként. Emellett partikra kanapészendvicseket, vendégségre vagy ebédre előételt készíthetünk velük. Hosszú eltarthatóságuk és csomagolásuk miatt könnyedén magunkkal vihetjük bárhová: piknikre, munkahelyre, iskolába, kirándulásra. Leggyakrabban pirítós kenyérre, toastra vagy sós kekszekre téve fogyasztják, de blinire (orosz eredetű kelesztett palacsinta) is tehetjük. A rilette mellé kínálhatunk friss salátát, idényzöldségeket, pikáns hagymakonfitot (link) is. Az ízélmény tovább fokozhatjuk, ha az eredeti breton toastokkal és krutonokkal tálaljuk. Bármelyik felhasználási módot is választja, fantasztikus ízélményeket és jó étvágyat kívánunk!
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!