Leírás és Paraméterek
A Le Grand Lejon a legnagyobb füstölt és pácolt haltermékekkel foglalkozó gyártó Bretagne északi részén, aki a régi hagyományok mentén készíti termékeit 1953 óta. Egyszerű, minőségi (MSC fenntartható halászatból) és egészséges összetevőkből („Clean Label” – tiszta címke), pálmaolaj, ízfokozó és mesterséges színezőanyagok nélkül készülnek termékeik. Céljuk, hogy a breton partok mentén fogható halakból, kagylókból készítsenek riletteket, dip-eket. Kiváló kísérője lehet baráti beszélgetéseknek, családi összejöveteleknek, vagy ha csak egy könnyű reggelire, vacsorára vágyunk, de tökéletes előétel is lehet belőle. Könnyen magunkkal vihetjük bárhová – munkahely, kirándulás, iskola, utazás -, hosszan eltartható. A rilette-k és dip-ek segítségével változatosabbá tehetjük a halfogyasztásunkat, ami fehérje-, ásványianyag-, és omega-3-olaj-tartalmával jó hatással lehet egészségünkre. Ezeket a krémes és szálkamentes finomságokat a gyerekek is szívesebben megkóstolják!
Állag szerint | rilette |
Halfajták | kagyló |
Összetétel | Szent Jakab-kagyló 30%, halfilék 25%, friss túró, víz, növényi olajok, zöldcitrom leve, metélőhagyma, Noilly Prat vermouth 3%, sárgarépa, rizsliszt, só, fokhagyma, petrezselyem, xantán- és guárgumi, bors. |
100 grammonként | energiaérték 637 kJ/ 153 kcal; zsírok:10 g; ebből telített 2,6 g; szénhidrát 4,2 g; amelyből 0,79 g cukor; fehérje 11 g; só 0,98 g. |
Allergének | halakat, tenger gyümölcseit, tejet és szulfitot tartalmaz. |
Fogyasztható | a gyártástól számított 2 évig. |
Tárolási javaslat | tárolja szobahőmérsékleten, száraz helyen. Felbontás után 3-4 napig hűtőszekrényben eltartható. |