Leírás és Paraméterek
A francia BORD à BORD 24 éve elkötelezett a bio algatermékek előállítása iránt a munkatársaik és a környezet maximális tiszteletben tartása mellett. Termékeiket Bretagne-ban 100%-ban ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagokból készítik (tanúsítvány: ECOCERT – FR-BIO-01), és a helyi termelők termékeit részesítik előnyben. Mindemellett környezettudatos gyártási technológiát (pl. újrahasznosított csomagolás) alkalmaznak, a fenntartható gazdálkodás hívei.
BORD à BORD Tengeri só algával fűszerkeverék elkészítéséhez a dagály idején takarítják be az algát Franciaország breton partjainál. Betakarítás után tengervízzel öblítik, üvegházakban szárítják, és kíméletesen (40 C-on) dehidratálják, majd összetörik és szitálják. Ez az eljárás segí megőrizni az alga természetes tápanyag- és vitamintartalmát.
Ez a termék 100%-ban növényi összetevőkből készült, semmilyen mesterséges adalék- vagy színezőanyagot nem tartalmaz! Ennek, valamint az alga kedvező élettani hatásai – vitamin- és ásványianyag-tartalom, egészségvédelem – miatt ajánljuk szenior korú, vegetáriánus, egészségtudatos, sportoló, gondos édesanya vásárlóinknak!
Bio | bio |
Allergének | gluténmentes minősítésű |
Terméktípus | alga fűszerek |
Összetétel | 94% dehidratált atlanti-óceáni tengeri só (Noirmoutier sziget); dehidratált algapehely (Dulse (Palmaria palmata), Sea lettuce (Ulva sp.), Nori (Porphyra sp.). |
100 grammonként | energiaérték 9,6 Kcal / 40 KJ /; fehérje 1,1 g; szénhidrát 1,1 g; amelyből ˂0,1 g cukor; zsírok 0,1 g; ebből telített 0,02 g; só 81 g; élelmi rost:1,36 g |
Allergének | nyomokban tartalmazhat egyéb tenger gyümölcseit (rák- és halfélék, puhatestűek) |
Fogyasztható | a gyártástól számított 18 hónap. |
Tárolási javaslat | tárolja szobahőmérsékleten, száraz helyen. |