Hozzávalók 5 főre (hogy neked is jusson
)
• 3 db tonhalfilé konzerv olívaolajban
• 10 evőkanál zabpehely
• 10 evőkanál zabkorpa
• 5 evőkanál olívaolaj
• 2 evőkanál fokhagymapor
• 1 csésze citromlé
• 1 fej apróra vágott hagyma
• 6 evőkanál natúr joghurt
• só és bors ízlés szerint
A hamburger összeállításához:
• 5 db hamburgerzsemle
• salátalevél
• 1 csésze reszelt sárgarépa
• rukkola
• mustár vagy ketchup ízlés szerint
Elkészítés:
1. Csepegtessük le a tonhalat, tegyük egy tálba és törjük össze villával. Majd tegyük hozzá a többi hozzávalót is, és keverjük alaposan össze.
2. Formázzunk vizes kézzel 5 golyót a masszából, és lapogassuk meg enyhén, hogy hamburgerhús alakot kapjunk.
3. A tonhalpogácsákat egy serpenyőben, a tonhalkonzerv saját olajával meglocsolva grillezzük aranybarnára. Még egészségesebb lehet, ha extra szűz olívaolajjal készült tonhalkonzervet használunk hozzá.
4. Majd állítsuk össze a hamburgert a javasolt hozzávalókkal vagy a saját ízlésünknek megfelelően.