Hozzávalók:
½ csészényi héj nélküli pisztácia
1 gerezd fokhagyma
2 csészényi friss petrezselyemlevél és a finomra metélt petrezselyemszár
½ csészényi extra szűz olívaolaj
¼ csészényi frissen reszelt parmezán sajt, és még ízlés szerint a tálaláshoz
2 ek frissen facsart citromlé
1 ek só
250 g kagyló- vagy orsótészta, ínyencek és egészségtudatosak algatésztával is kipróbálhatják
450 g zöld spárga kis darabokra vágva
90 g tonhalkonzerv extra szűz olívaolajban
Elkészítés:
- Kézimixerrel pépesítse a pisztáciát a fokhagymával kb. 30 mp-ig. Adja hozzá a petrezselymet, olívaolajat, parmezán sajtot, citromlevet és a sót. Folytassa a keverést a kézimixerrel mindaddig, amíg egy egységes szerkezetű krémet nem kap. Kanalazza át a krémet egy nagy salátástálba.
- Főzze meg a tésztát a használati utasításnak megfelelően. Tegye félre a főzővizet! Tegye a főtt tésztát egy serpenyőbe egy kis főzővízzel (kb. ½ csészényi) és tegye bele a spárgákat, főzze még 2 percig. Csöpögtesse le a tésztát és tegye bele a salátástálba.
- Tegye a tonhalkonzervet az olívaolajjal együtt a tésztasalátára, és tegyen hozzá még egy kicsit (1-2 evőkanálnyi) a tészta főzővizéből. Szórja meg parmezán sajttal és tálalja.