Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tapenád (tapenade) kence – olívabogyókrém szardellával

Tapenád (tapenade) kence – olívabogyókrém szardellával
Dél-franciaországi hagyományos előétel, amit többszáz éve készítenek. Elnevezése a Provance-i ’tapeno’ szóból ered, ami kapribogyót jelent.

Hozzávalók:

  • 300 g kimagozott fekete vagy zöld olajbogyó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek kapribogyó
  • 8 db szardella filé olajban (konzerv)
  • 100 ml extra szűz olívaolaj
  • 1 kk szárított kakukkfű vagy oregánó
  • 1 csipet bors

 

Elkészítés:

Egy turmixgépbe tegyük bele a kimagozott fekete olajbogyót, a kapribogyót, a hámozott fokhagymát, a szardellafiléket, a kakukkfüvet és a borsot.

Keverés közben fokozatosan adjuk hozzá az olívaolajat. Addig keverjük, amíg egyenletes, krémes állagot nem kapunk.

Már csak egy kis pirítósra lesz szükségünk az elfogyasztásához.

Jó étvágyat!

Tartalomhoz tartozó címkék: halkonzerv szardella