Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tapas - tőkehalas csicseriborsó saláta

Tapas - tőkehalas csicseriborsó saláta
Nyári frissítő fehérjebomba - eredeti spanyol recept

Hozzávalók:

  • 300 gr tőkehal konzerv
  • 300 gr lecsepegtetett csicseriborsó konzerv
  • 1 db paradicsom
  • 1 db újhagyma
  • egy marék fekete olívabogyó
  • egy marék zöld olívabogyó
  • extra szűz olívaolaj
  • só, friss petrezselyem

 

Elkészítés:


Csepegtessük le a csicseriborsó konzerv levét. Vágjuk fel a paradicsomot apró kockákra, az újhagymát pedig vékony szeletekre.

Ha a tőkehalkonzervünkben minőségi olívaolaj van, akkor elég, ha csak kinyitjuk előkészítésképpen. Ha helyettesíteni szeretnénk a konzervben lévő olajat extra szűz olívaolajjal, akkor csepegtessük le a tőkehalat is.

Keverjük össze a csicseriborsót és a tőkehalat, amihez a saját olaját vagy a kiegészítésként vásárolt extra szűz olívaolajat adjuk. Majd adjuk hozzá a kétféle olívabogyót is. 

Egy tálaló tál aljára tegyük a feldarabolt paradicsomot és újhagymát, és sózzuk meg; majd tegyük rá a tőkehalas-csicseriborsós keveréket.

Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel díszíthetjük.

Tartalomhoz tartozó címkék: tapas tapas hozzávalók

Kapcsolódó tartalmak