Hogyan állítsunk össze egy tökéletes tapas tálat otthon?
Spanyol életérzés - hazahozhatod a nyaralásról a gasztroélményed!
Tovább
Hozzávalók:
Elkészítés:
Csepegtessük le a csicseriborsó konzerv levét. Vágjuk fel a paradicsomot apró kockákra, az újhagymát pedig vékony szeletekre.
Ha a tőkehalkonzervünkben minőségi olívaolaj van, akkor elég, ha csak kinyitjuk előkészítésképpen. Ha helyettesíteni szeretnénk a konzervben lévő olajat extra szűz olívaolajjal, akkor csepegtessük le a tőkehalat is.
Keverjük össze a csicseriborsót és a tőkehalat, amihez a saját olaját vagy a kiegészítésként vásárolt extra szűz olívaolajat adjuk. Majd adjuk hozzá a kétféle olívabogyót is.
Egy tálaló tál aljára tegyük a feldarabolt paradicsomot és újhagymát, és sózzuk meg; majd tegyük rá a tőkehalas-csicseriborsós keveréket.
Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel díszíthetjük.