Youtube videók
Leírás és Paraméterek
A Pointe de Penmarc’h francia halkonzerv-gyár, ami 1920 óta foglalkozik főleg szardínia, makréla és germon fehér tonhal konzerválásával. 2003-ban azért költöztették a gyártást Douarnenez-be, hogy a kifogott halakat frissen tudják elkészíteni. A receptek generációról generációra öröklődtek az itt dolgozó nőkön keresztül. A halkonzerveket, halkrémeket az alapítás óta a mai napig kizárólag kézzel készítik helyi prémium alapanyagokból. A feldolgozott halfajták kizárólag felelős halászatból származnak.
Halfajták | szardínia |
Összetétel | szardínia, extra szűz olívaolaj 16%, parmezán sajt 1,3%, bazsalikom 1,3%, só, fokhagyma 0,35%, fenyőmag 0,26%, algák 0,17% (tengeri saláta, tengeri zöldbab, vörösalga), kapribogyó, csemegeuborka, hagyma. |
100 grammonként | energiaérték 1351 kJ/ 326 kcal; zsírok:29 g; ebből telített 4,9 g; szénhidrát 0 g; amelyből 0 g cukor; fehérje 16 g; só 1 g. |
Allergének | hal, tej, tartalmazhat tojást, mustárt és zellert. |
Fogyasztható | a gyártástól számított 3 év. |
Tárolási javaslat | tárolja szobahőmérsékleten, száraz helyen. Felnyitás után hűtőszekrényben tárolva 5 napig fogyasztható. |
Tökéletes tálalás
Ez egy hagyományos receptúra alapján készített szardíniakonzerv, amit a helyben fogott halakból, kizárólag kézzel készítenek. A szardíniákat először egy nagy kádnyi olívaolajban megsütik, lecsöpögtetik, majd konzervdobozokba rakják. Emiatt elegendő csak kinyitni a dobozt, és megízlelni ezt a különleges minőségű szardíniát. Emellett javasoljuk, hogy felbontást követően fogyassza akár elő- vagy főételként pirítóssal. Készíthet belőle hideg- és melegszendvicset; vagy felhasználhatja alapanyagként ínyencségek, saláták, főtt vagy sült ételek készítéséhez. Nagyon finom pár szál petrezselyemmel párolt burgonyával vagy nyers zöldfélékkel. Kiváló fehérjeforrás és remek módja a halfogyasztása növelésére. Bármelyik fogyasztási módot is választja, fantasztikus ízélményeket és jó étvágyat kívánunk!
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!