Leírás és Paraméterek
A Pointe de Penmarc’h francia halkonzerv-gyár, ami 1920 óta foglalkozik főleg szardínia, makréla és germon fehér tonhal konzerválásával. 2003-ban azért költöztették a gyártást Douarnenez-be, hogy a kifogott halakat frissen tudják elkészíteni. A receptek generációról generációra öröklődtek az itt dolgozó nőkön keresztül. A halkonzerveket, halkrémeket az alapítás óta a mai napig kizárólag kézzel készítik helyi prémium alapanyagokból. A feldolgozott halfajták kizárólag felelős halászatból származnak.
Halfajták | szardínia |
Származási ország | Franciaország |
Összetétel | szardínia 57%, extra szűz olívaolaj 28%, szárított paradicsom 6,3%, víz, fehérbor ecet, só, hagyma, fehérbor, bazsalikom, kakukkfű. |
100 grammonként | energiaérték 1248 kJ/ 301 kcal; zsírok:25 g; ebből telített 4,5 g; szénhidrát 2,2 g; amelyből 1,6 g cukor; fehérje 16 g; só 1 g. |
Allergének | hal. |
Tárolási javaslat | tárolja szobahőmérsékleten, száraz helyen. |
Tökéletes tálalás
Ez egy hagyományos receptúra alapján készített szardíniakonzerv, amit a helyben fogott halakból, kizárólag kézzel készítenek. A szardíniákat először egy nagy kádnyi olívaolajban megsütik, lecsöpögtetik, majd konzervdobozokba rakják. Emiatt elegendő csak kinyitni a dobozt, és megízlelni ezt a különleges minőségű szardíniát. Emellett javasoljuk, hogy felbontást követően fogyassza akár elő- vagy főételként pirítóssal. Készíthet belőle hideg- és melegszendvicset; vagy felhasználhatja alapanyagként ínyencségek, saláták, főtt vagy sült ételek készítéséhez. Nagyon finom pár szál petrezselyemmel párolt burgonyával vagy nyers zöldfélékkel. Kiváló fehérjeforrás és remek módja a halfogyasztása növelésére. Bármelyik fogyasztási módot is választja, fantasztikus ízélményeket és jó étvágyat kívánunk!
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!