Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Nori, az algatermékek királynője

Nori, az algatermékek királynője

A nori hagyományos japán élelmiszer, ami egy tengeri vörösalga-faj, amit leggyakrabban algalap formájában ismerhetünk. Nemcsak sushi készítéséhez használják a távol-keleti konyha kedvelői, hanem egyéb alapanyagokkal is ízletes elegyet képezhet. A növényi eredetű készítmény kapcsán egyre többen érdeklődnek a fenntartható forrásból származó alapanyagok iránt. A környezettudatosság tehát elérte az élelmiszeripar ezen szegmensét is.

 

Nori- értékes tápanyagok környezetbarát csomagolásban

Az előállítás és a csomagolás kapcsán egyaránt lényeges a fenntarthatóság. A nori kedvelői mindezt szem előtt tartják, a számukra ideális márka kiválasztásakor. Egyébként rendkívül gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban, kiváló fehérjeforrás. A megfelelő szárítási folyamatnak köszönhetően pedig, az algákban levő értékes anyagok megőrizhetővé válnak, ezzel az egészséges táplálkozást szolgálva. A mesterséges színezékeket, adalékanyagokat nem tartalmazó, 100%-ban természetes, vegánoknak, sportolóknak, az egészséges étkezésre odafigyelő ínyenceknek egyaránt javasolható. 

A sokak kedvencének számító sushi egyik alapjának számító készítmény, akár smoothie készítésekor is előtérbe kerülhet. A nori alga gyömbérrel energiát adó elegy, csokoládéval megbolondítva pedig az ízlelőbimbókat is elkényezteti. Érdemes esélyt adni a hazai konyhaművészetben kevésbé használt alapanyagoknak, hiszen a kiegyensúlyozott és egészséges étkezés alapjai gyakran éppen a tengeri kapcsolattal rendelkező országokból érkeznek. Induljanak a napok izgalmas alapanyagokkal, akár smoothie formájában!

Tartalomhoz tartozó címkék: nori nori alga