Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mediterrán tészta makrélafilével

Mediterrán tészta makrélafilével
A makrélakonzervet remekül használhatjuk főzéshez is. Ráadásul ebben a receptben az extra szűz olívaolajat sem kell kiöntenünk!


Hozzávalók 2 adaghoz:
•    2 doboz makrélafilé olívaolajban Manná
•    150 g spagetti
•    2 gerezd fokhagyma
•    1 db kaliforniai piros paprika
•    2 csésze cseresznyeparadicsom
•    10 kimagozott fekete olajbogyó
•    petrezselyem (ízlés szerint)
•    citromlé (ízlés szerint)
•    parmezán sajt (ízlés szerint)
•    olívaolaj (ízlés szerint) – a konzerv extra szűz olaját is érdemes felhasználni
•    Só és bors (ízlés szerint)

Elkészítés: 

1. Főzzük meg a spagettit a csomagolásán lévő útmutató alapján.

2. Vágjuk apróra a fokhagymát, a paprikát, a cseresznyeparadicsomot, az olajbogyót és a petrezselymet.

3. Egy serpenyőbe tegyük bele a makrélafiléket, a fokhagymát és az olívaolajat. Hagyjuk néhány percig főni.

4. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott zöldségeket, és főzzük körülbelül 10 percig. Ezután sózzuk és borsozzuk.

5. Ha a tészta elkészült, vegyük le a tűzről, és szűrjük le. Adjuk a spagettit a zöldségekhez, és főzzük körülbelül 1 percig.

6. Tálaláskor öntözzük meg egy kis citromlével és szórjunk rá reszelt parmezán sajtot. 
 

Tartalomhoz tartozó címkék: hal ételek makrélafilé