Hozzávalók 2 adaghoz:
• 2 doboz makrélafilé olívaolajban Manná
• 150 g spagetti
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 db kaliforniai piros paprika
• 2 csésze cseresznyeparadicsom
• 10 kimagozott fekete olajbogyó
• petrezselyem (ízlés szerint)
• citromlé (ízlés szerint)
• parmezán sajt (ízlés szerint)
• olívaolaj (ízlés szerint) – a konzerv extra szűz olaját is érdemes felhasználni
• Só és bors (ízlés szerint)
Elkészítés:
1. Főzzük meg a spagettit a csomagolásán lévő útmutató alapján.
2. Vágjuk apróra a fokhagymát, a paprikát, a cseresznyeparadicsomot, az olajbogyót és a petrezselymet.
3. Egy serpenyőbe tegyük bele a makrélafiléket, a fokhagymát és az olívaolajat. Hagyjuk néhány percig főni.
4. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott zöldségeket, és főzzük körülbelül 10 percig. Ezután sózzuk és borsozzuk.
5. Ha a tészta elkészült, vegyük le a tűzről, és szűrjük le. Adjuk a spagettit a zöldségekhez, és főzzük körülbelül 1 percig.
6. Tálaláskor öntözzük meg egy kis citromlével és szórjunk rá reszelt parmezán sajtot.