Leírás és Paraméterek
A Pointe de Penmarc’h francia halkonzerv-gyár, ami 1920 óta foglalkozik főleg szardínia, makréla és germon fehér tonhal konzerválásával. 2003-ban azért költöztették a gyártást Douarnenez-be, hogy a kifogott halakat frissen tudják elkészíteni. A receptek generációról generációra öröklődtek az itt dolgozó nőkön keresztül. A halkonzerveket, halkrémeket az alapítás óta a mai napig kizárólag kézzel készítik helyi prémium alapanyagokból. A feldolgozott halfajták kizárólag felelős halászatból származnak. A makrélákat vonóhálóval fogják, novembertől januárig, a zsírtartalom szempontjából ez a legkedvezőbb időszak, ami garantálja a hal ízét és lágyságát. Ezeket a makrélafiléket kézzel válogatják és ollóval vágják, majd egyenkénthelyezik el a konzervdobozban, miután a zöldségeket elhelyezték a doboz alján.
Halfajták | makréla |
Szósz | különleges ízesítés |
Származási ország | Franciaország |
Összetétel | makrélafilé 56% (zöldséglevesbe főzve:sárgarépa, hagyma, póréhagyma, bors, petrezselyem, fokhagyma, babérlevél, szegfűszeg, chili), víz, citromszelet 2,8%, borecet, cukor, fehérbor, só, természetes citromaroma, sűrítőanyagok:guargumi és xantángumi, bazsalikom 0,08%, kurkuma. |
100 grammonként | energiaérték 846 kJ/ 203 kcal; zsírok:14 g; ebből telített 3,1 g; szénhidrát 1,3 g; amelyből 0,8 g cukor; fehérje 18 g; só 1 g. |
Allergének | halat és tenger gyümölcseit is feldolgozó üzemben készült. |
Tárolási javaslat | tárolja szobahőmérsékleten, száraz helyen. |