Hozzávalók 6 főre:
- 2 db római saláta
- 8 db szardellafilé (olívaolajos konzerv)
- 2 tojás + 2 sárgája
- 50 g parmezán
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek citromlé
- 1 kk Worcestershire szósz
- 1 kk magos dijoni mustár
- 6 ek olívaolaj
- só
- frissen őrölt bors
Toasthoz:
- 3 szelet kenyér vagy 6 bagettszelet
- olívaolaj
Elkészítés:
A salátaleveleket egyenként leszedjük, lemossuk és lecsöpögtetjük, majd csíkokra vágjuk és egy salátástálba tesszük.
A 2 tojást forrásban lévő, sós vízben 6 percig főzzük, majd hideg vízben hagyjuk lehűlni, így könnyebben tudjuk majd a héját leszedni.
Villával törjünk össze 4 db szardellafilét, 2 tojássárgáját, parmezánt, fokhagymanyomón átnyomott fokhagymagerezdeket. Adjuk hozzá a citromlevet, mustárt, Worcestershire szószt, olívaolajat, fűszerezzük sóval és borssal.
Majd öntsük a mártást a salátára és óvatosan keverjük össze.
Kockázzuk fel a kenyérszeleteket, és egy kevés olívaolajon egy serpenyőben süssük meg őket.
Vágjuk kockákra a tojásokat is, és a maradék szardellafilével tegyük a salátára.
Jó étvágyat!