Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Az igazi Cézár-saláta

Az igazi Cézár-saláta
Ha Cézár-salátát akarunk rendelni egy étteremben, akkor a csirkés vagy a tonhalas verzióból választhatunk. Pedig az eredeti amerikai receptben szardella szerepel. 

Hozzávalók 6 főre:

  • 2 db római saláta
  • 8 db szardellafilé (olívaolajos konzerv)
  • 2 tojás + 2 sárgája
  • 50 g parmezán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek citromlé
  • 1 kk Worcestershire szósz
  • 1 kk magos dijoni mustár
  • 6 ek olívaolaj
  • frissen őrölt bors


Toasthoz:

  • 3 szelet kenyér vagy 6 bagettszelet
  • olívaolaj

 


Elkészítés:

A salátaleveleket egyenként leszedjük, lemossuk és lecsöpögtetjük, majd csíkokra vágjuk és egy salátástálba tesszük.

A 2 tojást forrásban lévő, sós vízben 6 percig főzzük, majd hideg vízben hagyjuk lehűlni, így könnyebben tudjuk majd a héját leszedni.

Villával törjünk össze 4 db szardellafilét, 2 tojássárgáját, parmezánt, fokhagymanyomón átnyomott fokhagymagerezdeket. Adjuk hozzá a citromlevet, mustárt, Worcestershire szószt, olívaolajat, fűszerezzük sóval és borssal.

Majd öntsük a mártást a salátára és óvatosan keverjük össze.

Kockázzuk fel a kenyérszeleteket, és egy kevés olívaolajon egy serpenyőben süssük meg őket. 

Vágjuk kockákra a tojásokat is, és a maradék szardellafilével tegyük a salátára.

Jó étvágyat!

Tartalomhoz tartozó címkék: halkonzerv szardella