Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Heringfilé saláta francia halkonzervből

Heringfilé saláta francia halkonzervből
A hering mindig jó választás magas Omega-3 zsírsavtartalma miatt. Emellett enyhén füstölt íze minden receptet különlegessé tesz.

Hozzávalók 4 főre:

  • 2 doboz francia füstölthering-konzerv
  • 120 g bulgur
  • 1/2 uborka
  • 1 vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db zöldalma
  • friss koriander
  • 30 g tormakrém
  • zöldcitrom leve
  • olívaolaj

Elkészítés:
Főzd meg a bulgurt és csepegtesd le. Hámozd meg a hagymát, és az uborkát, és szeleteld fel vékonyan.

Vágd kisebb kockára a paradicsomokat és az almákat. 

Darabold fel a heringfiléket és aprítsd fel a korianderleveleket. 

Készítsd el a szószt: egy kisebb tálban keverd össze a tormakrémet a zöldcitrom levével, és keverés közben lassan adagold hozzá az olívaolajat.

Egy salátástálban keverd össze a hozzávalókat, díszítsd heringdarabokkal, és öntözd meg a szósszal.

Ínyenc tipp: még izgalmasabb ízhatást érhetsz el, ha salicorniát is adsz hozzá, ami még inkább kiemeli a tengeri ízeket. Kagylókonzerrvel is dúsíthatod.

Tartalomhoz tartozó címkék: halkonzerv hering konzerv