Hozzávalók 4 főre:
- 2 doboz francia füstölthering-konzerv
- 120 g bulgur
- 1/2 uborka
- 1 vöröshagyma
- 2 db paradicsom
- 2 db zöldalma
- friss koriander
- 30 g tormakrém
- zöldcitrom leve
- olívaolaj
Elkészítés:
Főzd meg a bulgurt és csepegtesd le. Hámozd meg a hagymát, és az uborkát, és szeleteld fel vékonyan.
Vágd kisebb kockára a paradicsomokat és az almákat.
Darabold fel a heringfiléket és aprítsd fel a korianderleveleket.
Készítsd el a szószt: egy kisebb tálban keverd össze a tormakrémet a zöldcitrom levével, és keverés közben lassan adagold hozzá az olívaolajat.
Egy salátástálban keverd össze a hozzávalókat, díszítsd heringdarabokkal, és öntözd meg a szósszal.
Ínyenc tipp: még izgalmasabb ízhatást érhetsz el, ha salicorniát is adsz hozzá, ami még inkább kiemeli a tengeri ízeket. Kagylókonzerrvel is dúsíthatod.