Az étel még különlegesebb lesz, ha kiemelkedően jó minőségű tonhalat (fehér germon tonhal hasaalja) használsz hozzá.
Hozzávalók:
- 150 g tonhalkonzerv olívaolajban (tonhal hasalja vagy fehér germon tonhallal a legfinomabb)
- 400 g csicseriborsó konzerv
- 300 g konzerv aprított paradicsom
- 150 g konzerv piquillo paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g vöröshagyma
- 25 g extra szűz olívaolaj
- 1 teáskanál cukor
- ½ teáskanál őrölt kömény
- ½ teáskanál só
- bors
Elkészítés:
A fokhagymagerezdeket és a hagymát finomra vágjuk, és egy serpenyőben az olajon megpirítjuk. Amikor elkezdenek barnulni, hozzáadjuk a paradicsomot, a szeletelt piquillo paprikát, a cukrot, a köményt, ízlés szerint a borsot, a sót és a csicseriborsót. Érdemes a csicseriborsó konzerv levével egy kicsit összefőznünk, mert sok értékes tápanyagot tartalmaz. Közepes lángon főzzük 10-15 percig.
Az idő elteltével levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tonhalkonzervet, összekeverjük, és tálaljuk.
Jó étvágyat!