A frissen beszerezhető kagylók, polipok, rákfélék, vagy az igazi különlegességnek számító tengeri uborka nem mindenhol érhetőek el az országban. Sokan egyébként is jobban kedvelik az eltarthatóság és elkészítés szempontjából praktikus megoldásokat. A konzerv formában beszerezhető tenger gyümölcsei az egészséges étrend alapját képezhetik, ráadásul elképesztő ízvilággal rendelkeznek.
Tenger gyümölcsei alacsony kalóriatartalommal, értékes vitaminokkal
Kell ennél több akkor, ha életmódváltás részeként alakítanád át az étkezési szokásaidat? A tenger gyümölcsei aminosavakban gazdagok, kevés zsírt és szénhidrátot tartalmaznak, ellenben sovány fehérjével járulnak hozzá az izomtömeg megőrzéséhez, a diéta idején is. A jó közérzethez és az energikussághoz nélkülözhetetlen vitaminok is megtalálhatóak bennük, különösen a B-vitamincsoport elemei. A magnézium, a vas, a réz és a mangán szintén a szükséges mennyiségben juttatható be a segítségükkel a szervezetbe.
A legnépszerűbb étkek a különféle kagylófajták és az osztriga, de a tintahal, a kalmár és a polip is elérhető hosszan eltartható formában. A csigákkal már igencsak hadilábon áll a magyar, de a garnélarák és a homár igazi luxusétkeknek számítanak. Az egyedi fűszerezéssel, hagyományos receptek alapján készült fogások vendégváráskor és kettesben megélt kulináris élmények kapcsán is kitűnő választásnak bizonyulnak.