Hozzávalók:
- 1 doboz makrélakonzerv
- 15 g tökmag
- 15 g pörkölt szezámmag
- ½ kk Espelette paprika vagy más csípős paprika
- ½ db uborka
- 1 db cukkini
- ½ avokádó
- 1 gerezd fokhagyma
- bazsalikom, menta, petrezselyem
- 5 ek szójaszósz
- 1 ek almaecet
- ½ kk só, bors
- néhány jégkocka
Elkészítés:
Hámozd meg és karikázd fel az uborkát.
Szeleteld fel a cukkinit és hámozd meg a fokhagymát.
Egy robotgép segítségével minden hozzávalót keverj össze és fűszerezd.
Villával törd össze a makrélakonzervet és keverd össze a szezámmagot és a tökmagot.
A gaspacho levest töltsd kis üvegekbe, add hozzá az összetört makrélátkat, a magokat és szórj rájuk egy csipet csípős paprikát.
Tipp: egy kis kókusztejjel vagy húslevessel is hígíthatod.