Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Toszkán tonhal- és fehérbab-saláta recept

Toszkán tonhal- és fehérbab-saláta recept
Toszkán tradíció - egészséges ebéd

Hozzávalók:

  • 120 g „Pancetta” – olasz füstölt sertésszalonna – felkockázva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek balzsamecet
  • 1 ek citromlé
  • ¼ tk chilipehely
  • ½ tk só, őrölt bors
  • 2 doboz konzerv fehérbab
  • 1 csészényi felkockázott kígyóuborka
  • 1 csészényi negyedelt koktélparadicsom
  • 2 ek petrezselyemzöld
  • 1 ek szeletelt friss kapor
  • 150 g tonhalkonzerv olívaolajban
  • reszelt citromhéj – elhagyható

Elkészítés:

  • Pirítsa meg egy serpenyőben a szalonnakockákat közepes hőmérsékletű olajon 2-3 percig, amíg aranybarna színt kapnak, majd mérsékelje a hőmérsékletet és vegye ki a szalonnadarabokat.
  • Készítse el az öntetet: a serpenyőben visszamaradt zsíradékba tegye bele a szétnyomott fokhagyma gerezdeket és öntse rá az olívaolajat, balzsamecetet, citromlevet, chilipelyhet, sót és borsot.
  • Egy nagyobb tálba tegye bele a fehérbabot, uborkát, paradicsomot, petrezselymet, kaprot, a sült szalonnadarabokat és az öntetet.
  • Óvatosan keverje hozzá a tonhalat az olívaolajjal együtt.
  • Tálalás előtt díszítheti a reszelt citromhéjjal.
Tartalomhoz tartozó címkék: halkonzerv