Leírás és Paraméterek
"Az Íztenger vizeiről most a “Pointe de Penmarch” Mézes-Narancsos Tőlehalmáj akadt a hálómba. Elegáns citrusos aláfestés, felsejlő édesség, krémes - már-már balzsamos - textúra. Olyan finom, hogy nem tudtunk leállni vele. Önálló fogásnak is beillik, de mi ezúttal előételként fogyasztottuk. A siker osztatlan volt!"
ovács Antlal örökös magyar bajnok sommelier.
A Pointe de Penmarc’h francia halkonzerv-gyár, ami 1920 óta foglalkozik főleg szardínia, makréla és germon fehér tonhal konzerválásával. 2003-ban azért költöztették a gyártást Douarnenez-be, hogy a kifogott halakat frissen tudják elkészíteni. A receptek generációról generációra öröklődtek az itt dolgozó nőkön keresztül. A halkonzerveket, halkrémeket az alapítás óta a mai napig kizárólag kézzel készítik helyi prémium alapanyagokból. A feldolgozott halfajták kizárólag felelős halászatból származnak.
Állag szerint | rilette |
Halfajták | tőkehal |
Összetétel | füstölt tőkehalmáj és tőkehalolaj 89%, méz 5,6%, narancs 4%, só. |
100 grammonként | energiaérték 2143 kJ/ 520 kcal; zsírok:53 g; ebből telített 8,7 g; szénhidrát 6,3 g; amelyből 4,6 g cukor; fehérje 4 g; só 1 g. |
Allergének | hal. |
Tárolási javaslat | tárolja szobahőmérsékleten, száraz helyen. |