Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tintahal saját tintájában? Fedezd fel a tenger gyümölcseit!

Tintahal saját tintájában? Fedezd fel a tenger gyümölcseit!

A bébi tintahal, más néven kalmár, igen népszerű és egyre többek által fogyasztott finomság. A magas fehérjetartalomnak köszönhetően, a fogyni vágyók egyik kedvelt étke lehet. A halfélék és a tenger gyümölcsei még mindig nem eléggé elterjedtek hazánkban, holott rendkívül jó tápértékkel bírnak és hozzájárulnak a szervezet egészséges működéséhez. A sokoldalúan felhasználható, saját tintájában kapható finomság a gasztronómia és a mediterrán térség ételeinek szerelmesei körében igazi kuriózumnak számít. 

 

Omega-zsírsavakban gazdag fehérjeforrás a tintahal

Az esszenciális zsírsavak nélkülözhetetlenek a szervezetnek. A bébi tintahal gazdag Omega3-zsírsavakban, ezek pedig az agyi funkciók és a szívműködés támogatásában játszanak fontos szerepet. Támogatják az idegrendszert és a gyulladásos folyamatok megszüntetésében is segíthetnek. Ásványi anyagokban és vitaminokban is bővelkedik. A vérképzés támogatásához vasat, a sejtek működéséhez és az energiatermeléshez B-vitaminokat, a csontok és a fogak egészségéhez pedig kalciumot tartalmaz. 

Ha fontosnak tartod, hogy a kalória bevitelének mennyiségét egy bizonyos szint alatt tartsd, akkor érdemes a tenger gyümölcsei közül válogatnod a főétkezésekhez. A salátákhoz, tésztákhoz, rizses ételekhez, sőt, levesekhez is felhasználható alapanyagok hazánkban is egyre kedveltebbek. Fontos, hogyha tapasztaltál már allergiás reakciót a tenger gyümölcseinek fogyasztásakor, akkor érdemes inkább másféle fehérjeforrást választani és kerülni a kagyló, a rákfélék és a tintahal étrendbe illesztését. 

Tartalomhoz tartozó címkék: bébi tintahal tintahal