Leírás és Paraméterek
A Pointe de Penmarc’h francia halkonzerv-gyár, ami 1920 óta foglalkozik főleg szardínia, makréla és germon fehér tonhal konzerválásával. 2003-ban azért költöztették a gyártást Douarnenez-be, hogy a kifogott halakat frissen tudják elkészíteni. A receptek generációról generációra öröklődtek az itt dolgozó nőkön keresztül. A halkonzerveket, halkrémeket az alapítás óta a mai napig kizárólag kézzel készítik helyi prémium alapanyagokból. A feldolgozott halfajták kizárólag felelős halászatból származnak. A nyár végén szüretelt eredetvédett rózsaszín breton hagyma gyümölcsös, édeskés ízű, ami remekül összeillik a szardínia és az oregánórügy erőteljes, zöld, borsos és citromos jegyeivel.
Halfajták | szardínia |
Szósz | olívaolaj |
Származási ország | Franciaország |
Összetétel | szardínia, extra szűz olívaolaj, Bretagne-i rózsaszín hagyma 5,2%, só, oregánórügy 0,87%. |
100 grammonként | energiaérték 852 kJ/ 204 kcal; zsírok:12 g; ebből telített 2,9 g; szénhidrát 0 g; amelyből 0 g cukor; fehérje 24 g; só 0,9 g. |
Allergének | hal. |
Tárolási javaslat | tárolja szobahőmérsékleten, száraz helyen. |
Tökéletes tálalás
Ez egy hagyományos receptúra alapján készített szardíniakonzerv, amit a helyben fogott halakból, kizárólag kézzel készítenek. A szardíniákat először egy nagy kádnyi olívaolajban megsütik, lecsöpögtetik, majd konzervdobozokba rakják. Emiatt elegendő csak kinyitni a dobozt, és megízlelni ezt a különleges minőségű szardíniát. Emellett javasoljuk, hogy felbontást követően fogyassza akár elő- vagy főételként pirítóssal. Készíthet belőle hideg- és melegszendvicset; vagy felhasználhatja alapanyagként ínyencségek, saláták, főtt vagy sült ételek készítéséhez. Nagyon finom pár szál petrezselyemmel párolt burgonyával vagy nyers zöldfélékkel. Kiváló fehérjeforrás és remek módja a halfogyasztása növelésére. Bármelyik fogyasztási módot is választja, fantasztikus ízélményeket és jó étvágyat kívánunk!
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!