Hozzávalók (4 személyre):
- 1 csomag (100 g) Seamore 100% algatészta
- 2 evőkanál olívaolaj (használhatjuk a konzerv olívaolaját is)
- 200 g koktélparadicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 doboz szardellakonzerv olívaolajban
- 1 db csilipaprika (ízlés szerint)
- 1 konzerv (400 g) hámozott paradicsom (pl. Mutti Polpa)
- 100 g passzírozott paradicsom (pl. Mutti Polpa)
- só (ha szükséges)
- 30 g kapribogyó
- 100 g magozott, fekete olajbogyó
- aprított petrezselyemzöld a tálaláshoz
Elkészítés:
A tésztát bő, lobogó vízbe tesszük, és közepes lángon, 15-20 perc alatt al dentére főzzük.
Közben az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben. Először rászórjuk a megmosott, kettévágott koktélparadicsomokat, és rázogatva 1-2 percet sütjük. Ezután kivesszük, félretesszük. Mehet a helyükre a megpucolt, lereszelt fokhagyma, megfonnyasztjuk.
Hozzáadjuk a szardellafilét, hagyjuk "olvadni", közben rászórjuk a karikákra vágott csilit. Felöntjük a kétféle paradicsommal, összeforraljuk, és lassú tűzön sűrű raguvá főzzük. Az étel sósságát alapvetően a szardella adja meg, ezért nem/alig szükséges megsózni.
Végül hozzákeverjük a feldarabolt kapribogyókat, az egészben hagyott olajbogyókat és a félretett koktélparadicsomokat is. A tésztával tálaljuk, végül megszórjuk aprított petrezselyemzölddel.