Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Paradicsomos-szardellás algatészta - gluténmentes

Paradicsomos-szardellás algatészta - gluténmentes
Csigó Zita az egészséges ételek gasztrobloggere álmodta meg és készítette el számunkra ezt a mediterrán hangulatú ételt. A tészta 100% algából készült, így gluténmentes és vegán.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 csomag (100 g) Seamore 100% algatészta
  • 2 evőkanál olívaolaj (használhatjuk a konzerv olívaolaját is)
  • 200 g koktélparadicsom
  • 4 gerezd fokhagyma 
  • 1 doboz szardellakonzerv olívaolajban
  • 1 db csilipaprika (ízlés szerint)
  • 1 konzerv (400 g) hámozott paradicsom (pl. Mutti Polpa) 
  • 100 g passzírozott paradicsom (pl. Mutti Polpa)
  • só (ha szükséges)
  • 30 g kapribogyó 
  • 100 g magozott, fekete olajbogyó
  • aprított petrezselyemzöld a tálaláshoz 

algatészta gluténmentes vegán szardellakonzerv olívaolajban szardellakonzerv olívaolajban

Elkészítés:

A tésztát bő, lobogó vízbe tesszük, és közepes lángon, 15-20 perc alatt al dentére főzzük.  

Közben az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben. Először rászórjuk a megmosott, kettévágott koktélparadicsomokat, és rázogatva 1-2 percet sütjük. Ezután kivesszük, félretesszük. Mehet a helyükre a megpucolt, lereszelt fokhagyma, megfonnyasztjuk.

Hozzáadjuk a szardellafilét, hagyjuk "olvadni", közben rászórjuk a karikákra vágott csilit. Felöntjük a kétféle paradicsommal, összeforraljuk, és lassú tűzön sűrű raguvá főzzük. Az étel sósságát alapvetően a szardella adja meg, ezért nem/alig szükséges megsózni. 

Végül hozzákeverjük a feldarabolt kapribogyókat, az egészben hagyott olajbogyókat és a félretett koktélparadicsomokat is. A tésztával tálaljuk, végül megszórjuk aprított petrezselyemzölddel. 

Tartalomhoz tartozó címkék: alga szardella