Ez a finom szendvicskrém makrélakonzervből készül, próbáld ki te is. Rendkívül egyszerű,
és hoz egy kis színt is a mindennapi ételek közé.
Hozzávalók:
- 1 doboz (120 g) makrélakonzerv citrommal
- 150 g ricotta
- 4 szelet kovászos kenyér
- 100 g zöldborsó
- 100 g lóbab
- 100 g kelkáposzta
- 1 citrom
- olívaolaj
- néhány levél menta és petrezselyem
- só, bors
Elkészítés:
- Főzze meg a zöldborsót forrásban lévő vízben 15 perc alatt. A főzési idő utolsó 5 percében adja hozzá a lóbabot, és főzze őket együtt.
- Csöpögtesse le a megfőtt zöldségeket, és tegye félre.
- A kelkáposzta erét vágja ki egy éles késsel, mossa meg a leveleket és szelje fel vékonyan. Aprítsa fel a menta- és petrezselyemleveleket is.
- Vágja ki a citrom húsát, vágja ketté, csavarja ki a levét, és őrizze meg a citrom húsát is.
- Egy tálban keverje össze a borsót, babot, kelkáposztát, zöldfűszereket, citromlevet és citromhúst, adjon a keverékhez olívaolajat.
- Egy másik tálban keverje össze a ricottát, makrélahal-konzervet és borsozza meg.
- Pirítson meg a kenyérszeleteket, tegye rá a makrélapástétomot, majd ennek tetején oszlasson el egy kis adag zöldségkrémet. Fűszerezze sóval és borssal ízlés szerint.