Youtube videók
Leírás és Paraméterek
A Le Grand Lejon a legnagyobb füstölt és pácolt haltermékekkel foglalkozó gyártó Bretagne északi részén, aki a régi hagyományok mentén készíti termékeit 1953 óta. Egyszerű, minőségi (MSC fenntartható halászatból) és egészséges összetevőkből („Clean Label” – tiszta címke), pálmaolaj, ízfokozó és mesterséges színezőanyagok nélkül készülnek termékeik. Céljuk, hogy a breton partok mentén fogható halakból, kagylókból készítsenek riletteket, dip-eket. Kiváló kísérője lehet baráti beszélgetéseknek, családi összejöveteleknek, vagy ha csak egy könnyű reggelire, vacsorára vágyunk, de tökéletes előétel is lehet belőle. Könnyen magunkkal vihetjük bárhová – munkahely, kirándulás, iskola, utazás -, hosszan eltartható. A rilette-k és dip-ek segítségével változatosabbá tehetjük a halfogyasztásunkat, ami fehérje-, ásványianyag-, és omega-3-olaj-tartalmával jó hatással lehet egészségünkre. Ezeket a krémes és szálkamentes finomságokat a gyerekek is szívesebben megkóstolják!
Állag szerint | dip (mártogatós) |
Halfajták | lazac |
Összetétel | tejszín 24%, víz, lazac 20%, napraforgóolaj, füstölt lazac 10%, mustár, citromkonfit gyömbérrel 3%, kapor 2,5%, citromhéj 1%, só, bors, guar- és xantángumi. |
100 grammonként | energiaérték 1107 kJ/ 268 kcal; zsírok:25,1 g; ebből telített 6,8 g; szénhidrát 1,7 g; amelyből 0,9 g cukor; fehérje 8,7 g; só 1,12 g. |
Allergének | halakat, tenger gyümölcseit, tejet tartalmaz. |
Fogyasztható | a gyártástól számított 2 évig. |
Tárolási javaslat | tárolja szobahőmérsékleten, száraz helyen. Felbontás után 3-4 napig hűtőszekrényben eltartható. |