Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Könnyű guacamole recept szardellával

Könnyű guacamole recept szardellával
Az újragondolt ételek jegyében - szardella quacamole, egy kicsit másképpen.

Új alapanyagok felfedezése és kombinálása, új ételek kigondolása, régi ételek újra gondolása, ez a mai trend.

A halkonzervek is tökéletes társak lehetnek abban, hogy fantáziánkat szabadjára engedjük a konyhában. 

Íme egy egyszerűen elkészíthető recept, ami ötvözi a portugál halkonzerv készítés hagyományait és a mexikói gasztronómiát:

Guacamole szardella

Hozzávalók:

  • Szardella olívaolajban X márka
  • avokádó
  • citromlé
  • zöldcitrom leve
  • csípős paprikaszósz 
  • lilahagyma
  • paradicsom
  • koriander

Elkészítés:

  1. A guacamole elkészítéséhez az érett avokádót összetörjük,
  2. hozzáadjuk a sót, a citrom- és limelevet, valamint egy csepp csípős paprikaszószt.
  3. Vágja apróra a hagymát, a paradicsomot, a koriandert és a szardellat, majd adja a keverékhez, és dolgozza el alaposan.
  4. Aki kicsit kevésbé csípősen szereti, használhat enyhébb, zöldpaprika szószt is.

Elkészítési idő: 10-15 perc

Tartalomhoz tartozó címkék: halkonzerv