Új alapanyagok felfedezése és kombinálása, új ételek kigondolása, régi ételek újra gondolása, ez a mai trend.
A halkonzervek is tökéletes társak lehetnek abban, hogy fantáziánkat szabadjára engedjük a konyhában.
Íme egy egyszerűen elkészíthető recept, ami ötvözi a portugál halkonzerv készítés hagyományait és a mexikói gasztronómiát:
Guacamole szardella
Hozzávalók:
- Szardella olívaolajban X márka
- avokádó
- citromlé
- zöldcitrom leve
- csípős paprikaszósz
- lilahagyma
- paradicsom
- koriander
Elkészítés:
- A guacamole elkészítéséhez az érett avokádót összetörjük,
- hozzáadjuk a sót, a citrom- és limelevet, valamint egy csepp csípős paprikaszószt.
- Vágja apróra a hagymát, a paradicsomot, a koriandert és a szardellat, majd adja a keverékhez, és dolgozza el alaposan.
- Aki kicsit kevésbé csípősen szereti, használhat enyhébb, zöldpaprika szószt is.
Elkészítési idő: 10-15 perc