Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hallottál már a wakame alga előnyeiről?

Hallottál már a wakame alga előnyeiről?

A wakame egy algafajta, amit az ázsiai konyha előszeretettel használ. Kontinensünkön Bretagne algamezői ismeretesek, ahol organikus módon termesztik az alapanyagot. A szüretelés idejére, az alga pengeformájú levelei arany árnyalatúra váltanak.

A kíméletes tartósítás után nyersen és főzött állapotban egyaránt különleges ízzel rendelkeznek. Elsősorban tenger íze van, ami lágy, kellemes ízhatással teszi sajátossá az étkezést. Tudtad, hogy Ázsiában a kombu és a nori mellett, gyakran fogyasztott alapanyagnak számít? 

Tippek a wakame fogyasztásához

A hazai gasztronómiától idegen összetevőkről a legtöbben nem is tudják, milyen formában érdemes kínálni azokat. Ez a helyzet a wakame kapcsán is. A legegyszerűbb, ha salátaként, szezámmaggal társítod, de tartárban hagymával is megállja a helyét. Dúsíthatsz vele ázsiai leveseket. Friss algát általában csak kikötőkben lehet szerezni, ez pedig hazánkban nyilvánvaló okokból nem opció. Ha nyaralás során wakame vásárlását tervezed, akkor ügyelj a zöld színre és a rajta kiülő sókristályokra. Ez a minőségéről sokat elárul. A szárított alga sötét, majdnem fekete. A vízbe történő áztatás után visszanyeri a zöld színét, ami szintén a megbízható forrásból származó alapanyagra jelent garanciát. 

A wakame rengeteg kalciumot, magnéziumot, foszfort és vasat tartalmaz. Erősíti az immunrendszert, hozzájárul ahhoz, hogy testi és lelki értelemben is kiegyensúlyozott állapotot érhessünk el. Rendszeres fogyasztása korosztálytól függetlenül mindenkinek javasolt. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Wakame Wakame alga