Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Egyre többen keresik az eltartható tenger gyümölcsei alapanyagokat

 Egyre többen keresik az eltartható tenger gyümölcsei alapanyagokat

A tenger gyümölcsei ma már itthon is széles választékban elérhetőek. A különleges alkalmakkor éppen úgy az asztalra kerülhetnek, mint az egészséges életmód részeként, akár napi rendszerességgel.

Ha a frissen elérhető alapanyagok nem szerezhetőek be a lakóhelyhez közel, akkor sem érdemes lemondani a fogyasztásukról. A konzervek, pástétomok, dipek, rilettek és készételek között mindenki rábukkanhat az új kedvenceire. Honnan a népszerűség? Miért szereti a magyar az izgalmas alapanyagokat, annak ellenére, hogy a hazai konyhától igen távol állnak? 

A tenger gyümölcsei egészségesebbek, mint hinnéd!

Tudtad, hogy a tenger gyümölcsei kitűnő választásnak bizonyulnak a diéta idején? Magas fehérjetartalom mellett, igen kevés kalória van bennük, ráadásul változatosan, ízletesen elkészíthetőek. A magas cink- és szeléntartalom mellett, B-vitaminok, magnézium, vas, réz és mangán is megtalálható ezekben az alapanyagokban. A tintahal, a kalmár, a polip mellett, a rákfélék és a kagylófajták is nagy népszerűségnek örvendenek. A hosszú időn keresztül eltartható prémium konzervek, halpástétomok és tenger gyümölcsei készítmények mindig jól jönnek a háztartásban, ráadásul igazi gasztronómiai élményt jelentenek az asztalon. 

Ízlések és pofonok- szokták mondani. A tenger gyümölcsei kapcsán alapvetően elmondható, hogy ma már itthon is egyre többen érdeklődnek irántuk. Elsősorban a bennük megtalálható értékes fehérjék és zsírok, valamint a mikrotápanyagok egész hada szól mellettük, de természetesen a fenséges ízek sem számítanak elhanyagolhatónak.