Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

ANGELO PARODI tengeri márna bottarga (sózott, szárított, őrölt halikra)

Angelo Parodi
4.835 Ft
Menny.:db
Szerezhető hűségpontok: 242
ANGELO PARODI olasz őrölt tengeri márna bottarga (sózott, szárított) mediterrán különlegesség

A termék kiszerelése: 20 g

Elérhetőség: Utolsó 11 db raktáron
Várható szállítás: 2025. május 19.
Prémium kínálat
Csak minőségi, általunk is fogyasztott termékek.
Széles választék
Közel 350 termék, folyamatosan bővülő kínálat.
Exkluzív termékek
Csak itt vásárolhatóak meg!
Gyors kiszállítás
Ráadásul 10.000 Ft felett ingyenes kiszállítás!
Felhasználási tanácsok, receptek
Segítünk az elkészítésben is!
4.835 Ft
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A bottarga igazi ősi, mediterrán csemege: már a főníciaiak és egyiptomiak is készítették, az arab kereskedők pedig számtalan országba eljuttatták. Könnyű eltarthatósága miatt régen a kalózok és más hajósnépek kedvenc eledele volt. A görögök és a rómaiak nagy becsben tartották, értékes ajándékként és kereskedelmi egységként kezelték. A bottarga a szarvasgombához hasonlóan fűszer: sóként és ízesítőként is használják. Leggyakrabban pérhal, tőkehal, ponty, kardhal vagy tonhal ikrájából készül. Elkészítése igazi kézműves munka, hiszen a halból sértetlenül, ikrazacskóval együtt kell kiemelni az ikrát, sózni, falapok között préselni, szárítani. Emellett vigyázni kell arra, nehogy túlszáradjon, mert akkor szétporlik és gyengül az aromája. Angelo Parodi - 1888 óta a tengeri ízek mestere. A több, mint 130 éves hagyománnyal rendelkező olasz márka prémium tonhal-, szardínia-, makréla- és szardellakészítményei kézzel válogatott alapanyagokból, hagyományos és innovatív eljárásokkal készülnek. A fenntartható halászat és a tökéletes ízvilág iránti elkötelezettségük tette az Angelo Parodit a halkonzervek egyik legismertebb nevévé Európában.

Halfajták különleges halak
Származási ország Olaszország
Összetétel tengeri márna ikra 90%, tengeri só 10%
100 grammonként energiaérték 419 Kcal / 1749 kJ; zsírok 24 g; ebből telített 12 g; szénhidrát 1,5 g; amelyből 0 g cukor; fehérje 50 g; só 10 g
Allergének halat tartalmaz, tenger gyümölcseit tartalmazhat.
Fogyasztható a gyártástól számított 2 évig.
Tárolási javaslat tárolja szobahőmérsékleten, száraz helyen. Felnyitás után tartsa hűvös (0°-4° között) helyen, és fogyassza el 20 napon belül.

Tökéletes tálalás

A bottargát a mediterrániumban álltalában lereszelve, vagy hajszálvékony szeletekre vágva fogyasztják: az olaszok néhány csepp olívaolajjal és citrommal ízesítik és pirítóssal fogyasztják, sokféle salátához is kiváló kiegészítő: retekkel, édesköménnyel, zellerszárral, paradicsommal. Szardínián szívesen fogyasztják articsókával. Igazi sztár lehet tésztaételeken: hagyományosan „linguine” tésztával készítik, és mivel a bottargának karakteres íze van, ezért nem javasolják túlcifrázni.  Például: a kifőtt tésztához vajat adunk, majd ráreszeljük a bottargát és borsot őrölünk rá. Van, aki édesköményt is reszel még rá, hogy lágyabbá tegye az ízeket. Másik klasszikus az olajos-fokhagymás: a vékony szeletekre vágott fokhagymát olajon megpirítjuk, petrezselymet adunk hozzá, és chilipaprikát, ha szeretjük a csípős ízeket. A bottarga egyik felét az olajba reszeljük, a másik felét közvetlenül tálaláskor a tésztára. Ünnepi alkalmakra néhány darab kagylóval is dúsítják ezt a tésztát.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!