Hazánkban, ahol a szívbetegség és a magas vérnyomás rendkívül sokakat érint, a jelenleginél sokkal több halfélét lenne érdemes fogyasztani. Ugyan a tonhal és a makréla azonos halfajtához tartozik, de az utóbbi alapanyaga kisebb méretű, íze pedig lágyabb, mint a tonhalé.
Makrélafilé értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal
A makrélafilé kiváló B12-forrás, de vas, B6-vitamin, foszfor, folsav, szelén és nagyon sok D-vitamin is megtalálható benne. Miért fontos ez? A D-vitamin kiemelt szereppel bír az immunrendszer optimális működését illetően. A szív védelmét az Omega-3 zsírsavak látják el, ezért a halféle fogyasztása napi rendszerességgel is javasolt. Hozzájárul az általános egészségi állapot javításához, ami korosztálytól függetlenül, kiemelt szereppel bír a prevenció kapcsán. A tenger gyümölcsei egyébként egyre gyakrabban kerülnek a hazai háztartásokban is az asztalra, ezzel változatossá téve az étkezést.
A makrélafilé elérhető áron beszerezhető konzerv formájában, ráadásul bio extra szűz olívaolajban. A citrom és a kakukkfű jól illenek a halételhez, kiemelve annak gazdag ízvilágát. A halkonzervek sokáig eltarthatóak és bármikor jó szolgálatot tesznek, ha egészséges, tápláló ételt fogyasztanál. A kulináris élmények sem maradhatnak el a makréla esetében.