Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A homár az ínyencek kedvence

A homár az ínyencek kedvence

Ha valaha is vágytál arra, hogy mélyebben belemerülj a homár ízének, elkészítésének és történetének rejtelmeibe, akkor jó helyen jársz. Fedezzük fel együtt, miért is olyan különleges ez a tengeri élőlény, és hogyan hozhatod ki a legtöbbet belőle a konyhában!

 

Mitől olyan rajongott fogás a homár?

Nemcsak a különleges megjelenésével, hanem az ízével is kiemelkedik a tengeri herkentyűk közül. A húsa édes és finom, a textúrája pedig olyan, amit csak kevés tengeri csemege kínál. Az édes ízét tökéletesen kiegészíti a tenger sóssága, ami igazi ízrobbanást eredményez a szádban.

A homárt általában egészben főzik meg, ami hozzájárul ahhoz, hogy a húsa ízletes és szaftos maradjon. A legnépszerűbb módszer a lobogó, enyhén sós vízben történő főzés, ám a gőzölés is egyre kedveltebb. A főzési idő attól függ, mekkora a hús; egy átlagos, körülbelül fél kilós példánynak12-15 perc elegendő.

Miért olyan drága a homár?

Az ár nagysága több tényezőtől függ. Az egyik legfontosabb, hogy ezt az élőlényt nehéz elkapni, és a túlzott halászat miatt, a készletek csökkenőben vannak, ami magasabb árat eredményez. Emellett az élő állapotban történő szállítás is kihívásokkal teli, ami szintén hozzáad a költségekhez.

Tudtad, hogy a homárok képesek a színüket változtatni, amikor a hőmérséklet változik? Vagy hogy akár 100 évnél is tovább élhetnek, ha nem kerülnek be az ebéd/vacsora fogások közé?

Ez csupán néhány érdekesség, ám ha készen kapott különlegességre vágysz, mondjuk némi konyakkal megspékelve, akkor az oldalunkon könnyedén beszerezheted azt a terméket, ami a legközelebbi gasztronómiai ízélményekben bővelkedő kalandozásod célpontjává válhat.

Tartalomhoz tartozó címkék: homár homár ételek