Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tapas garnélarákkal és mini mozzarellagolyókkal

Tapas garnélarákkal és mini mozzarellagolyókkal
Tapas vagy előétel villámgyorsan és mégis látványosan

Hozzávalók 2 fő részére:

  • 400 g garnélarák
  • 100 ml extra szűz olívaolaj
  • Bazsalikom
  • 1 db főtt cékla
  • 1 evőkanál almaecet
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 8 db mozzarella golyó
  • narancs és lime héja reszelve 

 

Elkészítés:

Először az olívaolajat összeturmixoljuk a bazsalikommal és félretesszük. Majd a főtt céklát, az almaecetet egy evőkanál olívaolajjal összeturmixoljuk. Kis tálkákban, „finger food” tálakba felváltva öntünk egy kis zöld vagy lila zöldségturmixot, mindegyikre helyezünk garnélarák darabkákat, majd 1-1 mozzarellagolyót és a végén rácsöpögtetünk egy kis olívaolajat és lime és narancshéja reszelünk rá.

Turmixold össze az olívaolajat a friss bazsalikommal, és tedd félre — ez lesz az aromás zöldalap.

Egy másik tálban pürésítsd a főtt céklát almaecettel és egy kevés olívaolajjal — ez lesz az élénk vöröses-lilás édeskés kontraszt.

A két szószt rétegezve öntsd kis tálkákba vagy poharakba, mintha egy süteményt rétegeznél.

Erre tegyél pár darab garnélarákot, egy-egy mini mozzarellagolyó, és a végén egy leheletnyi lime- és narancshéj-reszelék.

Egy kis extra olívaolaj a tetejére, és már kész is!

Tartalomhoz tartozó címkék: tapas rák