Hozzávalók:
A házi készítésű pestohoz:
- ½ csészényi szárított vörös alga (dulse)
- 30 ml napraforgó-olaj
- 1 kk Dijoni mustár
- 2 db fokhagymagerezd
- 2 db szardellafilé olívaolajban
A sülthöz:
Sertéskaraj egyben kb. 1,5 kg
Vaj
Étolaj
Só, bors
Elkészítés:
A pestohoz áztassuk be a szárított vörös algát langyos vízbe 30 percre, majd csepegtessük le alaposan.
Egy robotgéppel keverjük addig a vörös algát, az olajat, mustárt, fokhagymát és a szardellafiléket, míg pesto állagot nem kapunk.
Egy éles késsel vágjuk fel úgy a karajdarabot, hogy mindenhol egyenlő vastagságú legyen, majd sózzuk és borsozzuk. Oszlassuk el egyenletesen rajta a pestot, tekerjük fel, és rögzítsük egy cérna segítségével.
Tegyünk egy serpenyőbe egy kis vajat és olajat, és pirítsuk meg a hústekercs minden oldalát egyenletesen. Majd tegyük be a 180°C-ra előmelegített sütőbe, és süssük 35-40 percig.
Sütés után hagyjuk legalább 15 percig pihenni a húst, mielőtt felszeleteljük.
Kiváló köretet készíthetünk mellé spárgából, amit csőben sütve készítünk el cheddar sajttal.
TIPP: a vörös alga nagyon finom még különböző salátátkban, omlettekben és levesekben.