Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Sertéskaraj-tekercs házi vörös alga pestoval

Sertéskaraj-tekercs házi vörös alga pestoval
Azt már tudjuk, hogy a vörös alga egészséges. De, hogy finom és könnyen beilleszthető a hagyományos konyhába? Ime, egy újabb bizonyíték!

Hozzávalók:

A házi készítésű pestohoz:

A sülthöz:

Sertéskaraj egyben kb. 1,5 kg
Vaj
Étolaj
Só, bors


Elkészítés:

A pestohoz áztassuk be a szárított vörös algát langyos vízbe 30 percre, majd csepegtessük le alaposan.


Egy robotgéppel keverjük addig a vörös algát, az olajat, mustárt, fokhagymát és a szardellafiléket, míg pesto állagot nem kapunk.

Egy éles késsel vágjuk fel úgy a karajdarabot, hogy mindenhol egyenlő vastagságú legyen, majd sózzuk és borsozzuk. Oszlassuk el egyenletesen rajta a pestot, tekerjük fel, és rögzítsük egy cérna segítségével.

Tegyünk egy serpenyőbe egy kis vajat és olajat, és pirítsuk meg a hústekercs minden oldalát egyenletesen. Majd tegyük be a 180°C-ra előmelegített sütőbe, és süssük 35-40 percig. 

Sütés után hagyjuk legalább 15 percig pihenni a húst, mielőtt felszeleteljük.

Kiváló köretet készíthetünk mellé spárgából, amit csőben sütve készítünk el cheddar sajttal.

TIPP: a vörös alga nagyon finom még különböző salátátkban, omlettekben és levesekben.

Tartalomhoz tartozó címkék: alga