Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Miso leves

Miso leves
Könnyű, tápláló és egészséges

A japán kulináris kultúra egyik építőeleme: könnyű, tápláló és egészséges. Magas fehérjetartalmának és szegény zsír- és koleszterintartalmának köszönhetően egyre népszerűbb a nyugati kultúrákban is.

Az eredeti változat alapja egy a tonhalhoz leginkább hasonló hallé, de most ennek vegetáriánus változatát mutatjuk be. Ennek fő alkotóelemei a sárgarépa, hagyma, burgonya, shiitaké gomba és a tofu lesznek.


Hozzávalók 4 főre:

1 liter víz

4 kávéskanál misopaszta

200 g tofu (választható)

1 db vöröshagyma

1 sárgarépa

1 db zöldlevelű zöldség pl. zeller, mángold

Wakamé alga szárított

 evőkanál extra szűz olívaolaj

1 marék szárított shiitaké szárított gomba (választható)

2 db kisméretű burgonya


Elkészítés:

Első lépésként áztassuk be a szárított algát. Kockázzuk fel a burgonyát és pirítsuk meg (olajon és egy kevés víz hozzáadásával).

Ezután készítsük el a szószt: aprítsuk fel finomra a vöröshagymát, majd pirítsuk mérsékelt tűzön. Amint a hagyma színt kapott, öntsük fel a vízzel és forraljuk fel. Aprítsuk fel az algát, adjuk a léhez, majd vágjuk fel a sárgarépát karikákra és azt is adjuk hozzá a leveshez. Közepes lángon pároljuk 15-20 percig. A főzési idő lejárta előtt néhány perccel adjuk hozzá a „zöldeket”, azaz a mángoldot, spenótot vagy a zellerzöldet, amiket csíkokra aprítottunk.

Ezután adjuk hozzá a misopasztát, amit előtte egy kanál meleg vízen feloldunk.

A főzés végén adjuk hozzá a feldarabolt tofut, a pirított burgonyakockákat és a shiiitaké gombát, amik gazdagabbá teszik a levesünket.

Jó étvágyat!

Tartalomhoz tartozó címkék: alga