Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Pástétom értékes tápanyagokkal

Pástétom értékes tápanyagokkal

A tenger gyümölcseinek felhasználásával készült pástétom igazi kulináris élményt jelent. Sokan csak fésűkagyló néven ismerik a Szent Jakab-kagylót, ami egyébként a zarándokút szimbólumává vált.

A diós, enyhén édes íznek köszönhetően kedvelt alapanyag, a benne megtalálható telítetlen zsírsavak rendkívül egészséges táplálékká teszik a kagylófélét. A kagyló sok fehérjét tartalmaz, hasonlóképpen gazdag Omega-3 zsírsavban, ami a szív- és érrendszer egészséges működését támogatja. Magas a B9- és B12-vitamin tartalma, valamint a sok E-vitamin alacsony kalóriatartalommal társul, így a fogyni vágyóknak is javasolható a Szent Jakab-kagyló fogyasztása. 

A pástétom sokak kedvence

A friss kagyló beszerzése hazánkban gyakran problémás. Ha mégis sikerül szert tenni a tenger gyümölcseinek egyik legkedveltebb fajtájára, akkor az azonnali tálalás javasolt. Nem véletlen, hogy a kagylóféle pástétom formájában nagy népszerűségnek örvend, hiszen az elképesztő ízek így megőrizhetőek és a fogyasztása is konyhakész formában történhet. A kagylóféle egyébként curryként, szósszal gyakran fogyasztott, rizottóként, tengeri raguban, vagy nyársra tűzve paprikával és zöldségekkel is megállja a helyét. Remek előétel lehet, esti csipegetésnél is hozza a jól ismert ízvilágot, de az alkalmi vendégségek esetén is tehetsz egy próbát a használatával. 

Fontos tudni, hogy a pástétom allergéneket tartalmazhat, ezért a tenger gyümölcseire már allergiás reakciót mutatott személyeknek nem javasolt fogyasztása. Akik nem allergiásak, azoknak muszáj megkóstolniuk! 

Tartalomhoz tartozó címkék: halpástétom pástétom