Hozzávalók 4 főre:
- 1/2 l szójatej
- 1/4 l kókusztej
- 4 g agar-agar por vegán és gluténmentes
- 60 g agave sirup vagy bármilyen mézzel helyettesíthető
- 500 g áfonya (friss vagy fagyasztott)
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítés:
Öntsd a kétféle növényi tejet egy lábasba, add hozzá az agar-agar port, keverd össze. Tedd a lábast mérsékelt tűzre 1 percre, hogy egy kicsit gyöngyözzön és közben folyamatosan kevergesd.
Vedd le a tűzről és adj hozzá 50 g agave szirupot vagy ugyanennyi mézet.
Ezt a növényi tejes folyadékot oszd szét négy tálkában vagy formában, és hagyd kihűlni. Tedd hűtőszekrénybe körülbelül 6 óra hosszára.
Villával nyomkodd szét finoman az áfonyát és add hozzá a maradék agave szirupot vagy mézet (10 g), és a citromlevet. Keverd össze, és tedd be ezt is 6 órára a hűtőszekrénybe.
Öntsd ki a formákból / tálkákból egy-egy tányérra a panacottákat, öntsd rájuk az eperöntetet és máris tálalhatod!
TIPP: nagyon finom úgy is ez a recept, ha az áfonyát bármilyen piros gyümölccsel helyettesíted!