Leírás és Paraméterek
A La Chikolodenn kézműves hal- és algatermékeket gyártó családi vállalkozás Carantec városában, Franciaország legészaknyugatibb területén. Kizárólag helyi termelők termékeit, és helyben halászott halakat használnak fel termékeik elkészítéséhez. Ennek köszönhetően számos termékük bio minősítésű. Céljuk, hogy a hagyományos breton ízeket és receptúrákat ismertessék meg vásárlóikkal.
Állag szerint | rilette |
Halfajták | makréla |
Összetétel | makréla 57,6 %, bio magos mustár 3,2%, hagyma, burgonyakeményítő, só, bors, karragén (alga), tabasco szósz. |
100 grammonként | energiaérték 1059 kJ/ 249 kcal; zsírok:23,9 g; ebből telített 8,4 g; szénhidrát 1,6 g; amelyből 1,5 g cukor; fehérje 10,7 g; só 1,1 g. |
Allergének | hal. |
Tárolási javaslat | tárolja szobahőmérsékleten, száraz helyen. |
Tökéletes tálalás
A halhabokat, riletteket, halkrémeket a legtöbb esetben reggelire vagy vacsorára eszik fő étkezésként. Emellett partikra kanapészendvicseket, vendégségre vagy ebédre előételt készíthetünk velük. Hosszú eltarthatóságuk és csomagolásuk miatt könnyedén magunkkal vihetjük bárhová: piknikre, munkahelyre, iskolába, kirándulásra. Leggyakrabban pirítós kenyérre, toastra vagy sós kekszekre téve fogyasztják, de blinire (orosz eredetű kelesztett palacsinta) is tehetjük.
A rilette mellé kínálhatunk friss salátát, idényzöldségeket, pikáns hagymakonfitot (link) is.
Az ízélmény tovább fokozhatjuk, ha az eredeti breton toastokkal és krutonokkal tálaljuk.
Bármelyik felhasználási módot is választja, fantasztikus ízélményeket és jó étvágyat kívánunk!
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!