Leírás és Paraméterek
Groix&Nature Bretagne déli részén egy kis szigeten található, ahol az emberek őrzik a régi halászhagyományokat és a természetet. Elsősorban helyi halászatból származó halakat és tenger gyümölcseit dolgoznak fel kézműves családi vállalkozásként. A sziget híres gasztronómiai hagyományait követik termékeik receptúrájában. Szenvedélyük, hogy minőségi alapanyagokból gourmet rilette-ket, leveseket, készételeket, fűszereket készítsenek. Algatermékeket is készítenek szintén a helyben, kézzel aratott tengeri algákból.
Szent Jakab-kagyló rilette breton módra összetétel | Szent Jakab-kagyló 47%, fekete tőkehal, tejszín, metélőhagyma, sárgarépa, vaj, búzaliszt, tejfehérje, só, petrezselyem, fokhagyma, bors. |
Skót lazac rilette összetétel | skót lazac 53%, tejszín, füstölt lazac 10%, víz, búzaliszt, mustár, paradicsomsűrítmény, só, tejfehérje, bors, koriander, édes paprika. |
Kék homár olaj összetétel | szőlőmag olaj 48%, homár 44%, metélőhagyma-, sárgarépa- és fokhagyma aromák 8%. |
Allergének | tenger gyümölcsei, tej, tojás, glutén |
Tárolási javaslat | tárolja szobahőmérsékleten, száraz helyen. |
Tökéletes tálalás
A rilette-ket a legtöbb esetben reggelire vagy vacsorára eszik fő étkezésként. Emellett partikra kanapészendvicseket, vendégségre vagy ebédre előételt készíthetünk velük. Hosszú eltarthatóságuk és csomagolásuk miatt könnyedén magunkkal vihetjük bárhová: piknikre, munkahelyre, iskolába, kirándulásra. Leggyakrabban pirítós kenyérre, toastra vagy sós kekszekre téve fogyasztják, de blinire (orosz eredetű kelesztett palacsinta) is tehetjük. A rilette mellé kínálhatunk friss salátát, idényzöldségeket, pikáns hagymakonfitot (link) is. Az ízélmény tovább fokozhatjuk, ha az eredeti breton toastokkal és krutonokkal tálaljuk. Bármelyik felhasználási módot is választja, fantasztikus ízélményeket és jó étvágyat kívánunk!
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!