Leírás és Paraméterek
A Le Grand Lejon a legnagyobb füstölt és pácolt haltermékekkel foglalkozó gyártó Bretagne északi részén, aki a régi hagyományok mentén készíti termékeit 1953 óta. Egyszerű, minőségi (MSC fenntartható halászatból) és egészséges összetevőkből („Clean Label” – tiszta címke), pálmaolaj, ízfokozó és mesterséges színezőanyagok nélkül készülnek termékeik. Céljuk, hogy a breton partok mentén fogható halakból, kagylókból készítsenek riletteket, dip-eket. Kiváló kísérője lehet baráti beszélgetéseknek, családi összejöveteleknek, vagy ha csak egy könnyű reggelire, vacsorára vágyunk, de tökéletes előétel is lehet belőle. Könnyen magunkkal vihetjük bárhová – munkahely, kirándulás, iskola, utazás -, hosszan eltartható. A rilette-k és dip-ek segítségével változatosabbá tehetjük a halfogyasztásunkat, ami fehérje-, ásványianyag-, és omega-3-olaj-tartalmával jó hatással lehet egészségünkre. Ezeket a krémes és szálkamentes finomságokat a gyerekek is szívesebben megkóstolják!
Állag szerint | rilette |
Halfajták | makréla |
Származási ország | Franciaország |
Összetétel | makréla 35%, tejszín, füstölt borsos makréla 25%, citromlé, mustár, Roscoff-i vöröshagyma szárított 2,5%, metélőhagyma, sűrítőanyag, só, bors. |
100 grammonként | energiaérték 949 kJ/ 228 kcal; zsírok:18 g; ebből telített 7,9 g; szénhidrát 2,9 g; amelyből 2,7 g cukor, fehérje 14 g; só 1,2 g. |
Allergének | lehetséges tenger gyümölcsei, puhatestűek, rákfélék, tejet és mustárt tartalmaz. |
Tárolási javaslat | tárolja szobahőmérsékleten, száraz helyen. |