Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Zöld gaspacho leves makrélakonzervvel

Zöld gaspacho leves makrélakonzervvel
Gyors és hűsítő leves meleg napokra

Hozzávalók:

  • 1 doboz makrélakonzerv
  • 15 g tökmag
  • 15 g pörkölt szezámmag
  • ½ kk Espelette paprika vagy más csípős paprika 
  • ½ db uborka
  • 1 db cukkini
  • ½ avokádó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom, menta, petrezselyem
  • 5 ek szójaszósz
  • 1 ek almaecet
  • ½ kk só, bors
  • néhány jégkocka

 
 
Elkészítés:

Hámozd meg és karikázd fel az uborkát. 

Szeleteld fel a cukkinit és hámozd meg a fokhagymát. 

Egy robotgép segítségével minden hozzávalót keverj össze és fűszerezd. 

Villával törd össze a makrélakonzervet és keverd össze a szezámmagot és a tökmagot. 

A gaspacho levest töltsd kis üvegekbe, add hozzá az összetört makrélátkat, a magokat és szórj rájuk egy csipet csípős paprikát.

Tipp: egy kis kókusztejjel vagy húslevessel is hígíthatod.
 

Tartalomhoz tartozó címkék: halkonzerv