Hozzávalók:
- 120 g „Pancetta” – olasz füstölt sertésszalonna – felkockázva
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek balzsamecet
- 1 ek citromlé
- ¼ tk chilipehely
- ½ tk só, őrölt bors
- 2 doboz konzerv fehérbab
- 1 csészényi felkockázott kígyóuborka
- 1 csészényi negyedelt koktélparadicsom
- 2 ek petrezselyemzöld
- 1 ek szeletelt friss kapor
- 150 g tonhalkonzerv olívaolajban
- reszelt citromhéj – elhagyható
Elkészítés:
- Pirítsa meg egy serpenyőben a szalonnakockákat közepes hőmérsékletű olajon 2-3 percig, amíg aranybarna színt kapnak, majd mérsékelje a hőmérsékletet és vegye ki a szalonnadarabokat.
- Készítse el az öntetet: a serpenyőben visszamaradt zsíradékba tegye bele a szétnyomott fokhagyma gerezdeket és öntse rá az olívaolajat, balzsamecetet, citromlevet, chilipelyhet, sót és borsot.
- Egy nagyobb tálba tegye bele a fehérbabot, uborkát, paradicsomot, petrezselymet, kaprot, a sült szalonnadarabokat és az öntetet.
- Óvatosan keverje hozzá a tonhalat az olívaolajjal együtt.
- Tálalás előtt díszítheti a reszelt citromhéjjal.