Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tonhalburger halkonzervből

Tonhalburger halkonzervből
Egyszerű és mégis különleges, még egészségesebb, ha extra szűz olívaolajos halkonzervből készíted!

Hozzávalók 5 főre (hogy neked is jusson wink)


•    3 db tonhalfilé konzerv olívaolajban
•    10 evőkanál zabpehely
•    10 evőkanál zabkorpa
•    5 evőkanál olívaolaj
•    2 evőkanál fokhagymapor
•    1 csésze citromlé
•    1 fej apróra vágott hagyma
•    6 evőkanál natúr joghurt
•    só és bors ízlés szerint

 

A hamburger összeállításához:

•    5 db hamburgerzsemle
•    salátalevél
•    1 csésze reszelt sárgarépa
•    rukkola
•    mustár vagy ketchup ízlés szerint

 

Elkészítés:

1. Csepegtessük le a tonhalat, tegyük egy tálba és törjük össze villával. Majd tegyük hozzá a többi hozzávalót is, és keverjük alaposan össze.

2. Formázzunk vizes kézzel 5 golyót a masszából, és lapogassuk meg enyhén, hogy hamburgerhús alakot kapjunk.

3. A tonhalpogácsákat egy serpenyőben, a tonhalkonzerv saját olajával meglocsolva grillezzük aranybarnára. Még egészségesebb lehet, ha extra szűz olívaolajjal készült tonhalkonzervet használunk hozzá.

4. Majd állítsuk össze a hamburgert a javasolt hozzávalókkal vagy a saját ízlésünknek megfelelően. 
 

Tartalomhoz tartozó címkék: egészség tonhal konzerv

Kapcsolódó tartalmak