Omega-zsírsavakban gazdag fehérjeforrás a tintahal
Az esszenciális zsírsavak nélkülözhetetlenek a szervezetnek. A bébi tintahal gazdag Omega3-zsírsavakban, ezek pedig az agyi funkciók és a szívműködés támogatásában játszanak fontos szerepet. Támogatják az idegrendszert és a gyulladásos folyamatok megszüntetésében is segíthetnek. Ásványi anyagokban és vitaminokban is bővelkedik. A vérképzés támogatásához vasat, a sejtek működéséhez és az energiatermeléshez B-vitaminokat, a csontok és a fogak egészségéhez pedig kalciumot tartalmaz.
Ha fontosnak tartod, hogy a kalória bevitelének mennyiségét egy bizonyos szint alatt tartsd, akkor érdemes a tenger gyümölcsei közül válogatnod a főétkezésekhez. A salátákhoz, tésztákhoz, rizses ételekhez, sőt, levesekhez is felhasználható alapanyagok hazánkban is egyre kedveltebbek. Fontos, hogyha tapasztaltál már allergiás reakciót a tenger gyümölcseinek fogyasztásakor, akkor érdemes inkább másféle fehérjeforrást választani és kerülni a kagyló, a rákfélék és a tintahal étrendbe illesztését.