Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tésztasaláta recept tonhallal és pisztácia pestoval

Tésztasaláta recept tonhallal és pisztácia pestoval

Hozzávalók:

½ csészényi héj nélküli pisztácia

1 gerezd fokhagyma 

2 csészényi friss petrezselyemlevél és a finomra metélt petrezselyemszár 

½ csészényi extra szűz olívaolaj

¼ csészényi frissen reszelt parmezán sajt, és még ízlés szerint a tálaláshoz

2 ek frissen facsart citromlé

1 ek só

250 g kagyló- vagy orsótészta, ínyencek és egészségtudatosak algatésztával is kipróbálhatják

450 g zöld spárga kis darabokra vágva

90 g tonhalkonzerv extra szűz olívaolajban

Elkészítés: 

  • Kézimixerrel pépesítse a pisztáciát a fokhagymával kb. 30 mp-ig. Adja hozzá a petrezselymet, olívaolajat, parmezán sajtot, citromlevet és a sót. Folytassa a keverést a kézimixerrel mindaddig, amíg egy egységes szerkezetű krémet nem kap. Kanalazza át a krémet egy nagy salátástálba.
  • Főzze meg a tésztát a használati utasításnak megfelelően. Tegye félre a főzővizet! Tegye a főtt tésztát egy serpenyőbe egy kis főzővízzel (kb. ½ csészényi) és tegye bele a spárgákat, főzze még 2 percig. Csöpögtesse le a tésztát és tegye bele a salátástálba.
  • Tegye a tonhalkonzervet az olívaolajjal együtt a tésztasalátára, és tegyen hozzá még egy kicsit (1-2 evőkanálnyi) a tészta főzővizéből. Szórja meg parmezán sajttal és tálalja.
Tartalomhoz tartozó címkék: halkonzerv