Youtube videók
Leírás és Paraméterek
A Pointe de Penmarc’h francia halkonzerv-gyár, ami 1920 óta foglalkozik főleg szardínia, makréla és germon fehér tonhal konzerválásával. 2003-ban azért költöztették a gyártást Douarnenez-be, hogy a kifogott halakat frissen tudják elkészíteni. A receptek generációról generációra öröklődtek az itt dolgozó nőkön keresztül. A halkonzerveket, halkrémeket az alapítás óta a mai napig kizárólag kézzel készítik helyi prémium alapanyagokból. A feldolgozott halfajták kizárólag felelős halászatból származnak.
Halfajták | kagyló |
Összetétel | Szent Jakab-kagyló 23%, zsíros tej, tojás, vaj, tejszín, búzaliszt, rákhús, élesztő. |
100 grammonként | energiaérték 878 kJ/ 211 kcal; zsírok:16 g; ebből telített 11 g; szénhidrát 6,8 g; amelyből 2,1 g cukor; fehérje 10 g; só 0,78 g. |
Allergének | hal, tej, tojás, glutén. |
Tárolási javaslat | tárolja szobahőmérsékleten, száraz helyen. |
Tökéletes tálalás
Ennek a breton specialitásnak a fogyasztását előételként vagy könnyű ételként javasoljuk. A Szent Jakab-kagylóból készült felfújt íze akkor teljesedik ki igazán, ha melegen tálaljuk. Ehhez elegendő, ha az eredeti üvegedényben 220°C-on 5 percig sütjük. Fogyaszthatjuk pirítóssal vagy francia toasttal, krutonnal, bagettel. Jó étvágyat és különleges ízélményt kívánunk!
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!