Hozzávalók 4 főre:
• 16 db szardíniafilé
• 250 g de ricotta
• 1 tojás
• 1 citrom
• 2 evőkanál szárított zöldalga-pehely
• 4 szál petrezselyem brins de persil
• 2 evőkanál zsemlemorzsa
• 1 kávéskanál őrölt Espelette paprika (vagy bármilyen más enyhén csípős paprikaféle)
• 1 evőkanál olívaolaj
• só, bors
Elkészítés:
• Tedd a ricottát egy szűrőbe legalább 30 percre, hogy alaposan kicsöpöghessen belőle a folyadék.
• Reszeld le a citrom héját, majd facsarj ki belőle legalább 3 evőkanálnyi citromlevet.
• Aprítsd fel a petrezselyemleveleket.
• Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra.
• Készítsd el a tölteléket: keverd össze a ricottát, a tojást, a citrom héját és levét, az algát, a petrezselymet és a paprikát, sózd és borsozd.
• Hideg vízben öblítsd le a szardíniafiléket, majd itasd fel a nedvességet konyhai papírtörlővel.
• Egyenként töltsd meg a szardíniafiléket a töltelékkel: a filéket helyezd bőrükkel lefelé egy tálcára, és tegyél bele egy evőkanálnyi tölteléket.
• Tekerd fel a filét, és rögzítsd egy fogpiszkálóval, majd tedd a tepsire. Majd végezd el ezt az összes halfilével.
• Hintsd meg a filéket egy kis zsemlemorzsával, és cseppent rájuk egy kis olívaolajat.
• Tedd be a sütőbe 15-20 percre.