Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tőkehalmáj „mousse” leveles tésztakosárban

Tőkehalmáj „mousse” leveles tésztakosárban
Elegancia egy falatban – Tőkehalmáj krém tőkehal-ikrával és citrommal 

Ha szereted a kifinomult, ínyenc ízeket, akkor ezt a különleges Tőkehalmáj krémet tőkehal-ikrával és citrommal egyszerűen imádni fogod! A breton halászati hagyományok által inspirált pástétom lágy, krémes textúrájával és friss citrusos lecsengésével valódi gourmet élményt kínál. És most megmutatjuk, hogyan varázsolhatsz belőle egy ellenállhatatlan fogást!

 

Hozzávalók (4 adaghoz):


•    1 doboz Tőkehalmáj krém tőkehal-ikrával és citrommal

•    1 csomag leveles tészta

•    1 kis pohár "créme fraîche" vagy sűrű tejföl

•    1 tk dijoni mustár

•    1 tk frissen facsart citromlé

•    Frissen őrölt fekete bors

•    1 tojássárgája (a tészta kenéséhez)

•    Friss kapor vagy metélőhagyma a díszítéshez

Elkészítés:


Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A leveles tésztát vágd kb. 8 cm átmérőjű körökre, majd tedd őket sütőpapírral bélelt tepsire. Egy kisebb pohárral nyomj bele enyhe mélyedést a közepükbe.

Kend meg a tésztakorongok szélét tojássárgájával, és süsd őket 12-15 percig, amíg aranybarnára pirulnak.

Közben keverd össze a tőkehalmáj krémet a créme fraîche-sel/tejföllel, dijoni mustárral és citromlével, majd ízlés szerint adj hozzá frissen őrölt borsot.

Amikor a tésztakosarak megsültek, kanalazd bele a tőkehalmáj mousse-t, és szórd meg friss kaporral vagy metélőhagymával.

Tálald előételként vagy elegáns vendégváró fogásként, egy pohár hideg fehérbor vagy pezsgő kíséretében.

 

Ínyenc tipp: Ha igazán lenyűgöző élményt szeretnél, tálald tengeri sóval meghintett roppanós uborkával vagy citrusos salátával!
 

Tartalomhoz tartozó címkék: halpástétom tőkehalmáj

Kapcsolódó tartalmak