Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Panacotta szója- és kókusztejjel, áfonyával - vegán, gluténmentes

Panacotta szója- és kókusztejjel, áfonyával - vegán, gluténmentes
Könnyű és hűvös finomság a nyári meleg napokra. Ráadásul vegán és gluténmentes az agar-agar pornak is köszönhetően.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1/2 l szójatej
  • 1/4 l kókusztej
  • 4 g agar-agar por vegán és gluténmentes
  • 60 g agave sirup vagy bármilyen mézzel helyettesíthető
  • 500 g áfonya (friss vagy fagyasztott)
  • 1 evőkanál citromlé

Elkészítés:

Öntsd a kétféle növényi tejet egy lábasba, add hozzá az agar-agar port, keverd össze. Tedd a lábast mérsékelt tűzre 1 percre, hogy egy kicsit gyöngyözzön és közben folyamatosan kevergesd. 

Vedd le a tűzről és adj hozzá 50 g agave szirupot vagy ugyanennyi mézet. 

Ezt a növényi tejes folyadékot oszd szét négy tálkában vagy formában, és hagyd kihűlni. Tedd hűtőszekrénybe körülbelül 6 óra hosszára. 

Villával nyomkodd szét finoman az áfonyát és add hozzá a maradék agave szirupot vagy mézet (10 g), és a citromlevet. Keverd össze, és tedd be ezt is 6 órára a hűtőszekrénybe.

Öntsd ki a formákból / tálkákból egy-egy tányérra a panacottákat, öntsd rájuk az eperöntetet és máris tálalhatod!

TIPP: nagyon finom úgy is ez a recept, ha az áfonyát bármilyen piros gyümölccsel helyettesíted!

Tartalomhoz tartozó címkék: alga vegán