Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Makrélapástétom szendvicskrém recept

Makrélapástétom szendvicskrém recept
Gourmet szendvicskrém makrélakonzervből

Ez a finom szendvicskrém makrélakonzervből készül, próbáld ki te is. Rendkívül egyszerű, 

és hoz egy kis színt is a mindennapi ételek közé. 

Hozzávalók:

  • 1 doboz (120 g) makrélakonzerv citrommal
  • 150 g ricotta
  • 4 szelet kovászos kenyér
  • 100 g zöldborsó
  • 100 g lóbab
  • 100 g kelkáposzta
  • 1 citrom
  • olívaolaj
  • néhány levél menta és petrezselyem
  • só, bors

Elkészítés:

  • Főzze meg a zöldborsót forrásban lévő vízben 15 perc alatt. A főzési idő utolsó 5 percében adja hozzá a lóbabot, és főzze őket együtt.
  • Csöpögtesse le a megfőtt zöldségeket, és tegye félre.
  • A kelkáposzta erét vágja ki egy éles késsel, mossa meg a leveleket és szelje fel vékonyan. Aprítsa fel a menta- és petrezselyemleveleket is.
  • Vágja ki a citrom húsát, vágja ketté, csavarja ki a levét, és őrizze meg a citrom húsát is. 
  • Egy tálban keverje össze a borsót, babot, kelkáposztát, zöldfűszereket, citromlevet és citromhúst, adjon a keverékhez olívaolajat.
  • Egy másik tálban keverje össze a ricottát, makrélahal-konzervet és borsozza meg.
  • Pirítson meg a kenyérszeleteket, tegye rá a makrélapástétomot, majd ennek tetején oszlasson el egy kis adag zöldségkrémet. Fűszerezze sóval és borssal ízlés szerint.
Tartalomhoz tartozó címkék: halkonzerv